Röste.nu – Bygdens Nytt nr 4 2019

Nummer 4 – augusti 2019

Familjärt


RÖSTE 3 augusti 2019
Under lördagen var det fest och klackarna i taket, i alla fall för Rösteborna Hanna och Eric Alfredsson, som lovade varandra evig trohet i Bollnäs kyrka inför ett 60-tal gäster.


Sedan fortsatte dagen med champagne hemma i trädgården och lite senare middag och dans i Dönjegården, som ligger bara några hundra meter från bostaden.
   Hanna Alfredsson är Röstebo från början, hennes föräldrar bor i byn. Eric däremot kommer från Rengsjö. Paret lärde känna varandra 2009 och har varit tillsammans sedan 2012.
   – Så det kändes som att det var dags att ta det stora steget, att gifta oss. Dagen blev underbar, precis som en bröllopsdag ska vara, säger Hanna och Eric håller med.
   Makarna har tagit namnet Alfredsson.

PÄR NORDQVIST
070–365 74 83


HELA FAMILJEN HEMMA PÅ GÅRDEN. Eric Alfredsson och med hustrun Hanna och sonen Elis. Bröllopet var en fantastisk upplevelse för alla tre.


RÖSTE 10 augusti 2019
Bara en vecka efter bröllopet mellan makarna Alfredsson var det dags igen. Maria och Petter Bäckebjörk sade ja till varandra vid en privat ceremoni hemma på gården i Röste där även efterföljande fest hölls.


Det verkar som om det blivit en trend i Röste att gifta sig, eller åtminstone ett nytt inslag i samhällsbilden. Eller kanske ska man säga så här: två bröllop på en vecka är sannerligen bra jobbat. Det kanske kunde ha blivit ett dubbelbröllop men då ska enligt folktron ett av paren bli olyckligt. På lördagen gifte sig alltså Petter och Maria Bäckebjörk (f d Jönsson), och allt skedde hemma på gården i Röste. Vid 15-tiden vigdes paret inför omkring hundra bröllopsgäster. Regnet kunde dock inte hålla sig borta. Vid 17-tiden började det skvätta och det blev bara värre. En stund vräkte regnet ner. Hela kvällen och en bra bit in på natten pågick festen trots vädret. Bland musiken som spelades hördes ’’Inget kan stoppa oss nu’’ med Black-Jack ur filmen med samma namn från 1990. En låt vars titel nog är ett signum för de nygifta.
   I en kommentar på Facebook säger paret, som nu heter Bäckebjörk, att dagen varit bortom alla förväntningar:
   ’’Vi fick den mest fantastiska bröllopsdagen fylld med så mycket kärlek och lycka. Att den kunde bli så magisk var något vi knappt vågat drömma om! Ordet tack är otillräckligt i jämförelse med vad vi känner. Tack till alla som gjorde sitt yttersta för att vår dag skulle bli så bra den bara kunde och tack till alla lyckönskningar från olika håll. Vi är fortfarande lite mållösa.’’
   De tillägger att de nu är lyckligt gifta, och det var det som alla ville försäkra sig om. Vad säger då folktron om regn under ett bröllop? Regn i slöjan kan betyda tur och pengar, men även tårar i äktenskapet och fattigdom, allt beroende var man kommer ifrån, om man får tro www.bröllop.se.

PÄR NORDQVIST
070–365 74 83


Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida