Röste.nu – Bygdens Nytt nr 4 2019 – Ordföranden har ordet

Nummer 4 – augusti 2019

Ordföranden har ordet
Kulturdag med moppar och indianer

Hej igen, medlemmar och läsare!
Den här sommaren och semestern har varit mycket kortare än tidigare år, det swishade till och tog slut. Det har det aldrig gjort förut. Nu väntar hösten. Det känns redan i luften på morgnarna. Lasse Berghagen har sjungit in en låt som heter ’’Farväl till sommaren’’ och så känns det just nu. Men vad kan man göra? Bara att stå ut till nästa sommar.


I backspegeln:
Det enda som hänt sedan sist är ankracet, det 14:e i ordningen. Alla ankor var slutsålda någon dag innan start, auktionsankorna inbringade också några kronor. Vår kommentator Hans Lindberg är duktig på att komma på lustigheter kring de fyra extraankorna, skämt som ligger i tiden. Men en sak som är lite tråkig är att det blir färre och färre som kommer och tittar på ankracet vid bron. I år kändes det som om det var färre än någonsin, eller på mycket länge. Ankorna går bra att sälja, men sedan händer något på vägen.
   Stort GRATTIS till de tre lyckliga vinnarna, som alla fanns på plats, det var ett tag sen och tack till Er alla som köper ankor. Roligt att just vår personal i kanoten vann, det har inte hänt tidigare. Elin och Ella blev verkligen överraskade när de fick veta att de vunnit. Och tredjepristagaren Kerstin fick en till vinst, hon vann även i kontantlotteriet i våras. Undrar om turen håller i sig så att hon vinner i skinklottertiet också? Det drar igång den första november. Den efterföljande grill- och familjefesten på Dönjegården blev välbesökt trots regnet. Jag tror inte det regnat så mycket och intensivt någon gång tidigare. Fotbollsplanen blev plaskvåt och vattnet stod som kaskader ur stuprören. Men trevligt hade vi långt in på småtimmarna.
   Sedan har det varit två bröllop i byn på en vecka, har det hänt tidigare? Ska vara väldigt långt tillbaka i så fall. Vi säger grattis och lycka till till makarna Alfredsson och Bäckebjörk, som gifte sig den 3 respektive 10 augusti. Petter och Maria Bäckebjörk hade ett hemmabröllop med både vigsel och fest. Låter praktiskt.


Kommande aktiviteter:
Lördag den 7 september blir det den årliga kräft- och surströmmingsskivan i Dönjegården. Lite tidigare i år, men surströmmingspremiären (finns den kvar?) brukar vara i mitten av augusti så man kanske inte ska dra ut så mycket på tiden. Man ska smida medan järnet är varmt. Intresseanmälan om deltagande på festen till mig senast 3 september.

   Kulturdag lördag 19 oktober i och vid Dönjegården. Vid tiotiden inleds dagen med ett besök av medlemmar ur Bollnäs Veteranmopedklubb. Det är okänt hur många som kommer men alla kommer på moped, det kan vi vara säkra på. Mopeder från olika tidsepoker visas upp. Det är öppet hus i Dönjegården hela dagen där vi bland annat har konstutställning med Sven Hjelms tavlor. Senare på eftermiddagen blir det föredrag av och med Arja Rohlin, som ska berätta om livet med indianer i Brasilien. Det blir spännande. Och en sak till: vi säljer kolbullar och fika också. Sen blir det inget evenemang förrän grötfesten, som brukar gå av stapeln i december. Någon badresa blir det inte, men vi har funderingar på en annan höstresa ett annat år, men inga beslut är fattade.

   D&Ha en trevlig höst så ses vi på Dönjegården!

Nina Norell
ordförande Röste Bygdegårdsförening– tidning för Röste utgiven av Röste Bygdegårdsförening
Utgivningsplan: Januari, april, juli, september och november.
Ansvarig utgivare: Nina Norell
Redaktör: Pär Nordqvist
Upplaga: 320 exemplar
Har du nyhetstips? Ring 070–365 74 83.
Bygdens Nytt ansvarar ej för icke beställt insänt material. Tidningen arkiveras digitalt.

Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida