Ordföranden har ordet
Föreningen har skaffat en grön robot

Hej igen medlemmar och läsare!
Är sommaren redan över? Måste vi planera om? Får väl hoppas att värmen kommer igen, om det bara kunde sluta blåsa. Det var höstkänsla i dag den 29 juni. Det kändes som om det var 29 augusti. Men vi fick det vi önskade kanske redan i maj då det var högsommarvärme hela månaden, vilket fick naturen att vakna ur vinterdvalan med ett ryck.


   I backspegeln:
På Valborg kom det inte mycket folk till vårt firande, nu vet vi att det är majkasen som drar. Som mest var vi nog 20 personer, det brukar vara minst det dubbla. Men så blir det när snön inte har förmåga att försvinna i tid. Vi såg det som omöjligt att ha en kase på isbanan när snön låg kvar i mitten av april. Vi hoppas på bättre ordning på vädret nästa år. Grattis i alla fall till Er som vann i kontantlotteriet. Det var spridda geografiska skurar bland vinnarna. Anna Börnow från Stockholm och två Fröstebor, Henrik och Lars, stod som segrare.

   Under städdagarna i början av maj var det tänkt att sargen runt isbanan skulle monteras ner, men det regnade så kraftigt att vi ställde in. Sargen står fortfarande kvar och på senaste styrelsemötet diskuterade vi dess framtid igen. Vi kan tänka oss att sälja den om en köpare dyker upp. I övrigt så fejades det nog i varje vrå, men endast av folk ur styrelsen. Lite tråkigt, tycker jag. Men folk har väl inte tid, man har fullt upp med sin egen vårstädning.

   Logdansen i Farmors lada drog i alla fall folk, närmare bestämt 70 betalande. Vädret var magiskt med en mycket fin solnedgång, mycket bättre än förra året. Vi hade jättekul som vanligt, ända in på småtimmarna. Även medlemmarna ur Pelle Med Två frågade om det blev repris nästa år. Och det ska vi väl ha, eller hur? I så fall är det lördag 1 juni som gäller. Läs hela reportaget här.

   Evenemangen duggar tätt så här års. Bara fyra dagar efter dansen var det dags för mationaldagsfirande. Trots konkurrens från Brotorget, Långnäs och Kämpens kom ett tjugotal och firade. Men det är inte som förr. Då var det dubbelt så många så gott som varje år, men tiderna förändras. Vi ska fundera på om nationaldagen blir kvar nästa år. I så fall måste vi hitta på något så att den står sig bättre i konkurrensen utifrån.

   Kvällen före midsommar lövades midsommarstången så att den skulle vara redo att utsmyckas dagen efter. Sen var frågan hur vädret skulle bli, men det blev riktigt bra. Inget regn, lite sol men även blåst. Dansen och lekarna kring midsommarstången avlöpte som vanligt. Synd att det inte går att hitta riktiga musikanter, det verkar som om det är ett yrke på väg bort. Måste vara minst sex eller sju år sedan vi hade livemusik. Men vi är nöjda med antalet besökare, minst 60 personer firade i Röste. Rulltårtsbakelserna gick åt väldigt snabbt, liksom lotterna till lotteriet. Vinstbordet var välbesökt, och vinsterna många. Elefanten kom också, även om den inte gjorde något väsen av sig. Vår fotograf missade den helt.


  Kommande evenemang:
Ankrace med diverse aktiviteter lördag 11 augusti, anklotterna finns till försäljning från 1 juli. Och det blir grillning på Dönjegården, glöm allt annat Ni hört eller läst. Föreningen har köpt in två elgrillar, som är helt tillåtna att använda även under eldningsförbud. Vi hoppas att inget strömavbrott inträffar bara.
   Har Ni förslag på trubadur? Hör av Er på 0278–200 90. . Har Ni förslag på trubadur? Hör av Er på 0278–200 90.

   Kräft- och surströmmingsfesten går av stapeln den 22 september. Mycket folk de senaste åren och vi hoppas på lika stort intresse i år. Mer information i september.

   Slutligen vill jag upplysa om att föreningen har blivit med robotgräsklippare, utifall Ni ser något som åker omkring vid Dönjegården. Den gröna roboten installerades strax före midsommar, så nu slipper vi göra klippscheman och anläggningskommittén kan lägga energin på annat. Underverket har redan utfört sina första uppdrag med bravur. Vi kanske ska ha en namngivningsceremoni för honom, henne eller den? Namnförslag tas emot under ankracelördagen. Roboklipp, kanske?

   Då önskar jag alla en fortsatt trevlig sommar, oavsett om Ni har sommarlov eller semester. Och ses gör vi väl på ankracet?

Nina Norell
ordförande för Röste Bygdegårdsförening– tidning för Röste utgiven av Röste Bygdegårdsförening
Utgivningsplan: Januari, april, juli, september och november.
Ansvarig utgivare: Nina Norell
Redaktör: Pär Nordqvist
Upplaga: 320 exemplar
Har du nyhetstips? Ring 070–365 74 83.
Bygdens Nytt ansvarar ej för icke beställt insänt material. Tidningen arkiveras digitalt.

Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytt nr 3 2018
Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida