Röste.nu – Bygdens Nytt nr 3 2018


Nyheter

Foto: Pär Nordqvist, 2018. Kamera: Nikon D7000.
HÄR SVÄNGER DE LOSS. Marie Nygårds och dottern Elin i en av kvällens första danser. Till vänster Erika Sannefur och Eva Sannefur.

RÖSTE 2 juni 2018
På lördagskvällen spelade Pelle Med Två upp till logdans i Farmorsladan för tredje året. Exakt 70 personer hade betalat entré och dansen pågick i flera timmar. En sommarfest i Röste med anor från den gamla goda tiden då hederliga knytkalas stod högt i kurs.


Det gör de kanske nu också. Ute på ängen vid ladan hade några tagit med sig picknick och satt på filtar i gröngräset och åt och drack. Det var familjen Arefjärd-Eklund som efter öppningsdagen i lanthandeln i Växbo kopplade av i Röste tillsammans med vänner och bekanta från Stockholm.
   – Det var skönt att få ta igen sig efter öppningsdagen, som var hektisk. Logdanskvällen var jättetrevlig, men vi tycker att fler skulle ha kommit, säger Malin Arefjärd-Eklund.
   Klockan passerade 21, som var utanonnserad tid för första dansen, men livebandet var försenat så dansen fick vänta. Under tiden anlände allt fler danssugna. Majoriteten löste biljett på plats, förköpsmöjligheten nyttjades i liten omfattning den här gången. Många kom på cykel, bland dem Clara Forsman och Johanna Strandberg. De kom i ett jehu efter Fröstevägen, och med solglasögon och i övrigt sinsemellan snarlik look blev de kvällens coolaste tjejer.
   Utanför ladan pågick ett knytkalas på kabeltrummorna. Här åts, dracks och skålades. Det var med andra ord en riktig försommarfest i Röste denna kväll och natt.
   Inne på dansgolvet släppte alla hämningar man gått och tryckt på under vintern. Stora som små, ung som äldre svängde loss till musiken. Pelle Med Två inledde med en cover, ’’Vägen hem’’ som Östen me’ Resten spelar i vanliga fall. ’’Ta mig tusen dagar härifrån’’ var en annan klassiker som spelades under kvällen. Den kommer från Perssons Packs repertoar. Livebandet beskriver spelningen i Röste som ’’magisk’’ och återkommer gärna nästa år.

PÄR NORDQVIST
070–365 74 83


’’OJ, KNÄPPER HAN PÅ OSS!’’ Kvällen är ung, dansen ska pågå länge än. Det tycker Birgitta Svanberg och Ulrika Sollander.


DE DANSAR PAR OM PAR. I mitten Clara Forsman och Johan Klang.


PELLE MED TVÅ SPELADE FÖR TRE. Det var ett ordentligt drag i ladan när Pelle Med Två spelade. De har nu spelat både på grillfester och logdanser och återvänder gärna nästa år.


FULL SVÄNG PÅ DANSGOLVET 1. Sandra Warner och Magnus Persson tar ut svängarna ordentligt.


FULL SVÄNG PÅ DANSGOLVET 2. Pelle Med Två har just spelat upp och folk har börjat känna in takten och skakar loss lite.


ALVA ENGLUND OCH NELLY GÖRANSSON tyckte båda att det var roligt att dansa.


’’TACK FÖR DANSEN!’’ Jessica Eriksson och Lena Petersson, från Arbrå respektive Järvsö, hade roligt i varandras sällskap.


’’SKÅL FÖR KVÄLLEN OCH SOMMAREN!’’ Per Röstberg, Lars Nygårds, Gert Frisk och Göran Andersson i en gemensam skål för allt det trevliga i tillvaron.


DE KOM PÅ CYKEL. Många cyklade till Farmorsladan. Det gjorde bland andra Clara Forsman och Johanna Strandberg.


CYKLISTERNA FRAMME. Clara Forsman och Johanna Strandberg har nått sitt mål efter cykelturen. De har sällskap av Oscar Jonsson, Fredrik Lindholm, Elin Nygårds och Niklas Larsson.


LOGDANS I FARMORS LADA, 2 JUNI 2018. Dansfesten pågår.

SKYMNINGEN FALLER ÖVER FESTEN. Men ingen känner hemlängtan än – det finns mycket att äta och dricka, och mycket att prata om.


TIMMEN ÄR SEN. Men musiken och dansen pågår fortfarande. Flitens lampa lyser i ladan.


PICKNICK I DET GRÖNA INLEDDE KVÄLLEN. Thomas Eklund och Malin Arefjärd-Eklund och några bekanta från Stockholm och Bollnäs hade en mysig picknick i gröngräset inte långt från ladan. En perfekt start på kvällen.

Se fler bilder från logdansen här!
Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytt nr 3 2018
Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida