Röste.nu – Bygdens Nytt nr 3 2017 – Fyrhjulingsägare jagade tjuvar i Åsbacka


Nyheter
Fyrhjulingsägare jagade tjuvar i Åsbacka

ÅSBACKA/RÖSTE 6 juni 2017
Tre personer av utländsk härkomst försökte natten mot måndagen att stjäla en fyrhjuling i Åsbacka. Ägaren vaknade av ljud när fordonet var på väg att lastas i en skåpbil. Mannen lyckades med hjälp av en granne att jaga ikapp tjuvarna och larma polisen.


Vid 02.30-tiden natten mot måndag den 5 juni blev fyrhjulingsägaren vittne till hur tre män försökte köra in hans fordon i en skåpbil. Han ringde en granne och påbörjade jakten på tjuvarna. Grannen ställde sin bil tvärs över den väg tjuvarna färdades på, och trion kunde stoppas bara efter en kortare sträcka. Polisen larmades och en av de tre gärningsmännen, en man i 30-årsåldern, kunde gripas misstänkt för stöld genom inbrott. De två övriga flydde in i skogen, och det är okänt om de kunnat gripas. Skåpbilen togs i beslag av polisen för teknisk undersökning. Det skriver Ljusnan och helahälsingland.se.
   Obekräftade uppgifter gör gällande att gärningsmännen kommer från Litauen och var på stöldturné i Hälsingland. Flera orter längs kusten har drabbats av inbrott den senaste tiden. Ligor från baltstaterna ökar sommartid sin aktivitet i Sverige, då människor är bortresta och de kriminella ser sin chans att komma över värdesaker i hemmen.

PÄR NORDQVIST
070–365 74 83


Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytt nr 3 2017
Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida