Ordföranden har ordet
Kasen brann inne i år

Hej igen medlemmar och läsare!
Vintern blev en lång rackare, den började inte förrän slutet av januari, men nu är den över, även om det fortfarande är minusgrader på nätterna. Så visst hade vi kunnat ha en familjedag, men det är lätt att vara efterklok. Vi får sikta in oss på 2019 i stället.

   I backspegeln:
Det som hänt på aktivitetssidan sedan sist är endast föreningsstämman i Dönjegården i februari. Stort tack till Er som avgick och varmt välkomna till Er som kom in i styrelsen. Ni kan läsa mer om vad som hände på stämman här. Det kom inte så många medlemmar i år, det var färre middagsgäster än på länge. Saknade Ni thaimaten? Styrelsen har ju bokat in alla aktiviteter under året – om Ni vet att ni ska hyra Dönjegården, så hör av Er i god tid, det är väldigt ofta uthyrt nu. Ring mig så bokar jag in Er. Jag nås på 0278–200 90.

Kommande:
Valborgsfirande 30 april: Ni har väl köpt kontantlotter? Dragning på Valborg på Dönjegården. Det kan finnas lotter kvar, så ring mig så löser vi det.
   Det ser mörkt ut för årets majkase. I nedfarten till isbanan ligger fortfarande en enorm snöhög så det blir svårt att ta sig ner, och om man kommer ner, så kommer man nog inte upp igen. Och på isbanan ligger också mycket snö eftersom vi inte haft någon is i år. Vi styrelsen har bestämt att det inte blir någon kase i den form vi brukar ha, men vi kommer att elda på något sätt, vet inte i skrivande stund hur men det löser sig.

  Den 1–4 maj är det städvecka, alla är välkomna. Huset med omnejd ska totalstädas. Kanske det största jobbet blir nedmonteringen av sargen. Där behövs så många frivilliga som möjligt. Vi uppmanar alla som är lediga att infinna sig.

   Logdans i Farmors lada lördag 2 juni med Pelle Med Två, biljetter hos mig som vanligt, helst förköp så vi har till gaget. Förra året hade vi ganska otur med vädret, det var mulet, svalt och regnigt av och till. Klockan 21 inleds dansen, med det går att komma betydligt tidigare och bekanta sig med ladan, eller sitta i entrétältet och ha en liten förfest.

   Onsdag 6 juni blir det nationaldagsfirande på Dönjegården Allt är precis som vanligt. Vi hoppas att fler kommer i år. Förra året var det bara 20 tappra personer som firade Sverige. Vill man så kan man vara med på flagghissningen klockan åtta, men det brukar vara ganska folktomt vid Dönjegården då. Klockan 13 drar firandet igång.

   Ett par veckor senare, fredag 22 juni, är det midsommar igen. Förutom dans och lekar kring midsommarstången kl 14.00 kan man köpa midsommarfika. Till det ’’tigger’’ vi som vanligt rulltårtor, så om någon känner för att baka lagom till midsommar och dessutom skänka det till oss, så är det bara att skrida till verket.

   Om vi tittar ännu längre fram, så blir det ankrace lördag 11 augusti. Som vanligt släpps anklotterna den 1 juli och de kostar 50 kronor. Men mer om det i sommarnumret som kommer i mitten av juli.

   Fram till dess önskar jag alla en skön försommar. Halva sommaren har gått nästa gång jag skriver. Jag vill samtidigt påminna om att mammagruppen har ledigt över sommaren. Det har väl Ni som deltagit också?
   Vi ses på Valborg!

Nina Norell
ordförande för Röste Bygdegårdsförening– tidning för Röste utgiven av Röste Bygdegårdsförening
Utgivningsplan: Januari, april, juli, september och november.
Ansvarig utgivare: Nina Norell
Redaktör: Pär Nordqvist
Upplaga: 320 exemplar
Har du nyhetstips? Ring 070–365 74 83.
Bygdens Nytt ansvarar ej för icke beställt insänt material. Tidningen arkiveras digitalt.

Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytts nr 2 2018
Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida