Röste.nu – Bygdens Nytt nr 2 2018


Nyheter
Foto: Linus Glanzelius.
TOPPOLITIKER PÅ BOLLNÄSBESÖK. EU- och handelsminister Ann Linde (S) och Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad besökte Bollnäs den 1 mars. Här gästar de linspinneriet i Växbo och ser på när syriske Tariq jobbar.

Ministerbesök x2 i Bollnäs

BOLLNÄS 1 mars och 10 april 2018
Första dagen i mars gästades Bollnäs av två politiska tung-viktare. Ann Linde, EU- och handelsminister (S) och parti-sekreteraren Lena Rådström Baastad hade en intressant dag i kommunen. Drygt en månad senare kom ett till statsråd på visit – arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S).


EU- och handelsministern och partisekreteraren anlände med tåg till Bollnäs och inledde med ett besök hos Växbo Lin, där de guidades runt i företagets alla verksamheter med linspinneriet som höjdpunkt. De fick också se när personalen tillverkar produkterna som säljs i affärsdelen. Syriske Tariq var en av dem som fick visa sina kunskaper vid symaskinen. Ägarna Hanna och Jacob Bruce gjorde ett starkt intryck på handelsminister Ann Linde:
   – Det är fantastiskt att två så driftiga människor kommer upp hit, lyckas anställa en massa personer, gör stora investeringar och till och med lyckas sysselsätta duktiga sömmerskor från Syrien. Det är mycket imponerande, sade Ann Linde till helahälsingland.se och tidningen Ljusnan.
   Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) blev den andra ministern på kort tid som besökte Bollnäs. Ett studiebesök hos ungdomsverksamheten Navet på Gärdet gjorde intryck på henne. Navet är ett projekt som hjälper ungdomar att komma in på arbetsmarknaden och har hittills varit mycket framgångsrikt.
   – Roligt att ni kommit så här långt i ert arbete, kommenterade Ylva Johansson till tidningen Ljusnan. Hon träffade kommunala och fackliga företrädare och dagen avslutades med ett politiskt möte på Scandic Hotel där ministern fick besvara frågor från allmänheten.

PÄR NORDQVIST
070–365 74 83


Foto: Shida Kunika, 2018.
MINISTERN VAR NAVET I BOLLNÄS FÖR EN DAG. Victoria Sandsgård och Marcus
Löf träffar arbetsmarknadsminister Ylva Johansson. De har båda Navet att tacka för
att de är på väg ut i arbete.ARBETSMARKNADSMINISTER YLVA JOHANSSON (S) svarade på frågor på
Scandic Hotel i samband med sitt Bollnäsbesök 10 april.

Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytts nr 2 2018
Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida