Röste.nu – Bygdens Nytt nr 2 2018


Nyheter

Foto: Ann Zewgren, 2018. Kamera: Mobiltelefon.
TEAM MÅNS HEDBERG. OS-aktuelle Bollnäsåkaren Måns Hedberg och hans team stod för en fin insats i Appertiff-slaget i Bollebacken.

Appertiff-slaget i Bollebacken

BOLLEBERGET/RÖSTE 30 mars 2018
På långfredagen var det dags för den andra upplagan av Appertiff Teambattle i Bollebacken, i år med internationell touch. Åkare från USA, Tyskland och Island fick en ny upplevelse i Sverige och amerikanerna var mycket nöjda med tävlingen. 170 åkare i en härlig åldersblandning susade nedför de preparerade backarna.


De 170 deltagarna var uppdelade i 30 lagkonstellationer. Fantasin hade inga gränser när det gällde utklädnader. Ett tomtelag blev en av tävlingarnas höjdpunkter, de var lite tidigt ute kanske. De lokala OS-åkarna var på plats. Både Måns Hedberg och Niklas Mattsson, som deltog i vinter-OS i Pyeongchang i februari tävlade även här, liksom Magnus Granér som vann X-games förra året. Måns Hedberg kraschade otäckt i kvalet i OS och fick avbryta tävlingen i Sydkorea, men har repat sig och kan tävla igen. De internationella åkarna hade inga problem att bli vän med banor och hopp. Ett lag kom från Utah i USA och var tillfälligt i Sverige och passade på att åka till Bollebacken, skriver tidningen Ljusnan. Marcus Lundh på Appertiff workshop säger till tidningen:
   – Amerikanarna tyckte att det var helt sjukt bra stämning och park. Det betyder mycket för oss, för de är ju mer vana.
   Hökarängen från Stockholm segrade i år igen. Laget har många professionella åkare och gjorde riktigt bra ifrån sig i Bollebacken.
   Finalen blev en blöt historia när den 25 meter långa poolen öppnades. Det gällde att ha så pass hög fart att man gled så långt som möjligt över vattnet utan att ramla, men det var det få som klarade, de flesta fick ett vårvinterbad.
  Uppskattningsvis fanns omkring tusen personer i publiken. Parkeringarna vid Bolleberget var helt fyllda. Ett perfekt vårvinterväder gjorde sitt till.

PÄR NORDQVIST
070–365 74 83


OS-STJÄRNANS PAPPA. Med armarna i luften ser vi Mats Frisk, före detta Röstebo,
och för övrigt pappa till framgångsrike Måns Hedberg.FANCLUB OCH PUBLIK. Storpublik hade kommit till Bollebacken i strålande sol för
att se tävlingarna. Närmast kameran ser vi Lizen.

Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytts nr 2 2018
Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida