– informationsbladet från Röste Bygdegårdsförening
Nr 2 – april 2006. Nyhetstips? Ring 201 46.

Fartfylld familjedag i Röste


Foto: Pär Nordqvist
SNABB. Erik Tegnér hade så bra fart att han blev tvåa i vuxenklassen.SEGRARINNA. Elin Nygårds vann klassen barn 7–15 år.


SEGRARE. Tommy Ivarsson segrade i vuxenklassen.

Av Pär Nordqvist, 0278–201 46
Det gråtrista vintervädret var som bortblåst på söndagsförmiddagen (12/3) då det var dags för den fjärde upplagan av familjedagen i Röste. Solen sken från klarblå himmel, det var några minusgrader och massor av snö på åkern nedanför före detta skolan i byn.
Förhållanden som verkligen bjöd in till att ha kul i snön. För det hade både barn och vuxna i snowracer- och pulkamästerskapet som är familjedagens höjdpunkt. Tävlingen var indelad i fyra klasser: barn 0–6 år, barn 7–15 år, barn med vuxen och vuxenklassen.

Ingen medalj
Tomas Frisk, tävlande i vuxenklassen, provade på ett nytt sätt att åka i år. Han lade sig på mage på en madrass och svischade nedför backen. Fort gick det, men inte tillräckligt fort. Han fick ingen medalj i detta mästerskap. Förra året segrade han i herrklassen. Lars Åsberg deltog för första gången. Han tävlade både i vuxenklassen och i klassen barn med vuxen tillsammans med dottern Jill. De kom på tredje plats.
   Alla deltagare, oavsett ålder, hade verkligen roligt i backen den knappa timme tävlingen höll på. Efteråt begav sig alla till Dönjegården där dagen avslutades med korvgrillning. Det smakade bra att få något i sig efter en tuff tävling, tyckte nog många. Och så blev det prisutdelning. Elin Nygårds vann barnklassen 7–15 år:
   – Jag snuvade syrran på titeln som hon tog i fjol, sade Elin och myste. Elis Mårtensson blev tvåa och Mattias Tegnér trea.
   I klassen barn med vuxen segrade Björn Leijnegard med sonen Lukas. I vuxenklassen segrade Tommy Ivarsson, följd av Erik Tegnér och Björn Leijnegard. I den här fartgrenen liksom i andra mer etablerade sporter som slalom och storslalom, är det små marginaler mellan pallplats och övriga placeringar.
Resultat, Röste snowracer- och pulkamästerskap 2006

Barn 0–6 år:
1. Simon Wårdh, 1 min
2. Ella Fürst, 1 min 50 sek
3. Rasmus Andersson, 2 min

Barn 7–15 år:
1. Elin Nygårds, 19,20 sek
2. Elis Mårtensson, 20,60 sek
3. Mattias Tegnér, 21,30 sek

Barn med vuxen:
1. Lukas Wårdh och Björn Leijnegard, 18,40 sek
2. Max Warner och Magnus Persson, 19,80 sek
3. Jill och Lars Åsberg, 20,40 sek

Vuxna:
1. Tommy Ivarsson, 8,90 sek
2. Erik Tegnér, 9,10 sek
3. Björn Leijnegard, 9,20 sek
Föreningen har fått en ungdomsansvarig
Föreningen gick med 21 000 i vinst förra året
Här görs inga tavlor – bara konst...
Lekande lätt på Dönjegården
Massor av aktiviteter i vår och sommar. Läs här!

Slutsteg och högtalare stals på Dönjegården
Julen dansades ut på Dönjegården

Tillbaka till senaste Bygdens Nytt
Nyhetstips? Ring 0278–201 46 eller mejla till Pär Nordqvist.