Ordföranden har ordet
Vinter innebär föreningsstämma med middag

Hej igen och god fortsättning på det nya året!
Det blev vinter till slut. Den gångna veckan har det kommit rejält med snö, som blivit både till glädje och bekymmer. Tänker på mjölkbilen som körde av vägen i Åsbacka, men också på hur roligt barnen har det i snön. I höstas tog vi beslut om att hoppa över familjedagen eftersom den töat bort de senaste fyra åren, men i skrivande stund ångrar vi oss, nästan. Men man vet ju inte heller hur det är med snötäcket i mitten eller slutet av februari.

   I backspegeln:
Grötfest 3 december: Ganska många var sugna på gröt, vilket ju är trevligt. Grattis till vinnarna i skinklotteriet, ingen av dem var närvarande, men så kan det vara. Luciatablån uteblev på grund av att för få kunde ställa upp. Bättring lovas till årets fest. Då ska vi undvika att arrangera den samtidigt som julskyltningen, vilket var en bidragande orsak till att lucia uteblev.
  Tomtekväll 21 december: Inte så många barn kom till tomten men det kanske pyntades hemma, så man inte hade tid.
  Nyårsöppet: Vi var väl ca 30–40 personer som åt, hade trevligt och firade in det nya året med champagne och bubbeldricka på nyårsafton. Platsen var Dönjegården.
   Julgransplundring: Många barn och ännu fler föräldrar, alla fikade och dansade ut julen. Tomten kom med godispåsar till alla dansanta barn. Ja till alla barn, ska kanske tilläggas. Bra uppslutning trots konkurrens från plundringen i Kulturhuset i stan.

   Kommande:
Föreningsstämma i Dönjegården 23 februari kl 18.00: Efter avslutad stämma blir det middag, som det brukar. I år står fläskfilé potatisgratäng och sallad på menyn till ett pris av 100 kr per person. Vill Ni vara med på en härlig vintermiddag? Anmäl Er till mig senast 19 februari, och glöm inte att ta med egen dryck.
   Den 1 mars släpps lotterna i kontantlotteriet. De kostar 50 kronor styck och man kan som mest vinna 3 000 kronor i cash. Dragning under Valborgsfirandet på Dönjegården 30 april.
   Som jag skrev tidigare, så har vi bokat in alla årets aktiviteter eftersom uthyrningarna ökat. Tänker Ni hyra Dönjegården måste Ni höra av Er så fort som möjligt. Telefonen går varm. Vi har blivit riktigt heta, verkar det som.

   I papperstidningen medföljer inbetalningskort för medlemskap, men Ni vet väl att bygdegårdsföreningen har Swish? Det går bra att Swisha medlemsavgiften till 123-086-6939. Märk betalningen med ’’Medlemsavgifter’’ samt namn på dem det berör.

   Har Ni förslag på styrelsemedlemmar? Kontakta valberedningen: Hans Lindberg, Pernilla Bjärne eller Palle Mårtensson. Några ledamöter har annonserat sin avgång och vi behöver ersättare.
   Vill även påminna om att det finns Röstealmanackor kvar, om någon är intresserad så här några veckor in på året. Kontakta mig på 200 90 så ordnar det sig.

  Då ses vi inom kort (23 februari). Ha det så bra!

Nina Norell
ordförande för Röste Bygdegårdsförening– tidning för Röste utgiven av Röste Bygdegårdsförening
Utgivningsplan: Januari, april, juli, september och november.
Ansvarig utgivare: Nina Norell
Redaktör: Pär Nordqvist
Upplaga: 320 exemplar
Har du nyhetstips? Ring 070–365 74 83.
Bygdens Nytt ansvarar ej för icke beställt insänt material. Tidningen arkiveras digitalt.

Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytt nr 1 2018
Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida