Röste.nu – Bygdens Nytt nr 1 2018


Nyheter
Foto: Privat.
AMANDA UGGLA LINGVALL under uttagningarna till Sveriges Mästerkock. Hon slutade bland de 25 bästa.


Amanda fick lämna Sveriges Mästerkock
Nådde inte Stockholm – är nöjd med topp 25-placeringen


GÄVLE/RÖSTE 18 januari 2018
22-åriga Amanda Uggla Lingvall, Röstebo från början men nybliven stockholmare, sökte till Sveriges Mästerkock i TV4 och gick vidare till slutkvalet i Gävle, men där tog det stopp. Amanda fick inte följa med till Stockholm där årets bästa amatörkock utses, men är ändå nöjd med sin tid i tävlingen.


Trots att det inte gick hela vägen är Amanda Uggla Lingvall nöjd med vad hon åstadkom i programmet. Att bli en av de 25 bästa av alla tusentals som sökte är ett mycket bra resultat.
   – Jag kommer absolut att fortsätta att laga mat. Jag tror även att den här topp 25-placeringen kommer att ge något, säger Amanda i torsdagens avsnitt av programmet.
   I Gasklockorna i Gävle testades amatörkockarna hårt under juryns ledning. Juryn består av Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing. Tolv deltagare skulle gå vidare till den slutliga uppgörelsen i Stockholm. När den tolfte och sista deltagaren skulle utses stod det mellan Amanda och två andra. Tyvärr valde inte juryn Amanda, som fick ta av sig förklädet och lämna programmet.
   – För mig gjorde det inte så mycket. Jag är jättenöjd med att bli topp 25 men det hade förstås varit väldigt roligt att bli topp 12, säger Amanda Uggla Lingvall till tidningen Ljusnan.
   Mest nöjd är hon med all fin kritik hon fick av juryn och all feedback från familj och vänner. Hon tycker också att hon lyckats med att presentera sig själv och sin matlagning på ett bra sätt.
   – Jag är nöjd med allt jag gjorde. Det framkom vem jag är i köket, säger hon.
   Amanda utesluter inte att hon söker till programmet igen.
   – Nej jag är ung så jag kanske gör ett nytt försök, vi får se.
Längre fram i vår får vi veta vem som tar hem titeln Sveriges Mästerkock 2018.

PÄR NORDQVIST
070–365 74 83


Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytt nr 1 2018
Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida